top of page
  • Writer's pictureNatalija Petruhina

Viss, kas jāzina par jaundzimušo fotosesiju.

Updated: Nov 12, 2023



Kāds ir labākais laiks jaundzimušā fotosesijai?



Vislabāk fotosesiju plānot vecumā no 5-14 dienām, kad bērniņš ir piedzimis. Pavisam jaundzimuši bērniņi mazāk reaģē uz apkārtējiem kairinātājiem (gaismām, skaņām), viņus vieglāk iemidzināt.





Tik mazā vecumā bērniņi vēl saglabā embrija pozu, kādā atradās mammas puncī un ir vieglāk un kompaktāk iekārot pavisam mazos groziņos un kastītēs.


Bērniņam augot lielākam, viņš vairāk reaģē un apkārtējiem kairinātājiem- gaismām, skaņām un var gadīties, ka mazuli ir grūtāk iemidzināt un sesija būs jātaisa mazulim esot nomodā.


Taču skaistas bildes var uztaisīt arī vēlāk un man ir liela pieredze fotografējot arī vecākus bērnus. Un katrs vecums ir lielisks, lai radītu atmiņas skaistās fotogrāfijās.


Kā notiek pieraksts uz jaundzimušo fotosesiju?


Pierakstu uz fotosesiju vislabāk veikt jau grūtniecības laikā, vadoties pēc plānotā dzemdību datuma, lai garantētu iespēju tikt uz fotosesiju, jo vietu skaits ir ierobežots. Kad mazulis ir ieradies pasaulē, datumu piekoriģējam, lai izvēlēties labāko laiku.


Taču, ja tas ir nokavēts ar mani var sazināties, arī tad, kad mazulis jau ir klāt un mēģināsim saskaņot tuvākot pieejamo pieraksta laiku.


Kā notiek fotosesija?


Fotosesijas ilgums ir 2-3h, taču tas nenozīmē, ka visu šo laiku tiek bildēts. Mazulim ir vajadzīgas pauzītes, lai paēstu vai nomainītu pamperu, vai vienkārši nomierinātos mammas vai tēta gādīgajās rokās.


Uz fotosesiju mazulim līdzi ir jāņem pamperi un ēdiens, standarta higienas lietiņas. Visas jaundzimušo drēbītes, aksesuāri un dekorācijas ir studijā uz vietas.


Fotosesijas beigās ir iespējams uztaisīt arī dažas ģimenes bildes ar vacākiem un/vai brāļiem/māsām.


Kuplāku ģimenes fotosesiju ar vecvecākiem, tantēm, onkulļiem, brālēniem un māsīcām labāk plānot vēlak, sākot no mazuļa 3 mēnešu vecuma, kad bērniņš jau ir paaudzies. Jaundzimušā fotosesija tomēr ir ļoti intīms process, kur labāk piedalīties tikai pašiem tuvākajiem.


Atbraucot mazuli saģērbjam/satinam pirmajās drēbītēs un dodam mammai uz barošanu, pēc ēšanas mazuļi parasti labi guļ, tāpēc ideāli, ja ēšanas laiks tiek plānots uz ierašanos fotostudijā.


Cik izmaksā jaundzimušā fotosesija?



Jaundzimušā fotosesija studijā izmaksā 150 eur. cenā iekļauta pati fotosesija, fotostudija, visi aksesuāri un drēbes mazulim, visas labās bildes ar apstrādi ( 30+ bildes) lejupielādes linkā.


Nav iekļauts, taču par papildus samaksu pieejams: make up un frizūra māmiņai, apģērbu noma vecākiem fotosesijai.


Vai ir iespējams izbraukums pie klienta uz mājām?


Studijā uz vietas ir pieejams ļoti plašs un daudzveidīgs dekorāciju klāsts, taču ja vēlaties, varu arī ņemot līdzi dažādas dekorācijas, braukt pie Jums uz mājām. Izmaksas atkarīgas no atrašanās vietas.





122 views

Recent Posts

See All
bottom of page